Служебният правосъден министър, проф. Янаки Стоилов, възложи на дирекция „Вътрешен одит” и на инспектората към министър да извършат проверки на Агенцията по вписванията, включително на Търговския регистър, на дирекция „Българско гражданство” и проверка на обществените поръчки и сключените договори през последните години.

Той съобщи това при представянето на екипа и приоритети си на пресконференция днес.

В екипа на Стоилов влизат двама заместници. Това са следователят в Националната следствена служба Мария Павлова, която и преди е участвала в служебно правителство и пловдивският адвокат Иван Демерджиев, ръководител на Адвокатската колегия в града под тепетата. Началник на кабинета на министъра е юристът Мариян Карагьозов, а медиен съветник журналистът Мария Папазова.

Стоилов обеща, че ще бъде проявена нетърпимост към лошите практики и подчерта, че от години най-проблемни са областите с предоставянето на гражданство, местата за задържанията и вписвания.

„Имам амбицията да поддържам активно взаимодействие с Висшия съдебен съвет„, каза още министърът.

Организацията на предстоящите избори също са сред приоритетните задачи пред служебния министър, но по думите му те не са най-тежката част от дейността на министерството. За нас е важно да подобрим електронното обслужване на гражданите, каза още Янаки Стоилов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!