Преговорите за коалиция, домакинствани от „Продължаваме промяната“ (ПП), продължават и днес. Вторият ден от преговорите е посветен на темите здравеопазване, земеделие, образование и електронно правителство.

Днес експертите на ПП и поканените от тях представители ИТН, БСП и „Демократична България“ ще обсъждат бъдещите си управленски приоритети в секторите „Здравеопазване“, „Земеделие“, „Образование“ и „Електронно правителство“.

Преди първите срещи вчера съпредседателят на ПП Кирил Петков обясни.

„Идеята тук е всички наши бъдещи коалиционни партньори да могат да си кажат всички политики и тези, с които  всички сме съгласни, веднага да залегнат в коалиционното споразумение, а тези, в които имаме разлика, да влезем на малко по-дълбок експертен дебат в тях.“

Другия съпредседател Асен Василев беше категоричен, че целта е да се състави редовен кабинет с пълен управленски мандат.

„Ние тук поемаме ангажимент, нека да сме наясно, за следващите четири години програмата на правителството“.

Вчера бяха обсъждани темите „Енергетика“, „Икономика“, „Транспорт“ и „Правосъдие“. Експертните срещи ще продължат до събота включително, след това установените разминавания ще бъдат изчистени на лидерска среща, за да бъде постигната целта – подписване на коалиционно споразумение.

Предстои в четвъртък да бъдат обсъдени политиките, засягащи вътрешна сигурност, екология, регионално развитие и култура.

Петъкът ще е посветен на труд и социални грижи, туризъм, национална сигурност и спорт.

Дискусиите по политиките в сферата на финансите и международни отношения ще се дискутират в събота.

Очаквайте подробности!

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!