де кро, белгия , българия
Де Кро направи специално обръщение.

Безпрецедентна подкрепа от сърцето на Европа получи обединението „Продължаваме промяната – Демократична България“, съобщиха от политическото обединение.

С видео обръщение министър-председателят на Белгия Александър де Кро категорично заявява, че всички български граждани заслужават да имат нормален европейски живот.

Най-прекият път България да излезе от застоя

и да се превърне в достоен европейски партньор минава през №12 в бюлетината и подкрепата за ПП-ДБ, които са единственият шанс България да тръгне напред: „Гласувайте за обединението ПП-ДБ с №12 в бюлетината. Това е най-бързият начин да се преборите с корупцията и да влезете в Шенген“, казва Де Кро.

По-рано днес Кирил Петков заяви, че след няколко седмици ще има редовно правителство и този проблем няма да съществува, така че няма нужда от затягане на коланите

„Просто ще върнем старите приоритети на НАП, които бяхме направили ние, а това е не да се проверяват малките ресторанти, сладкарници фризьорски салони, а големите фирми, така че държавата да си събере данъците. Предпочитаме данъците да не бъдат вдигани, а НАП да си върши работата. Вече сме доказали, че можем да го направим и ще го направим отново. Мярката е много проста – да си събираме ДДС от всички фирми по един и същи начин, да няма никой над закона и с привилегии“, коментира Петков.

По думите му няма логика данъците да са по-високи с 20%, събираемостта на ДДС да е по-висока отново с 20% и НАП да не е могла да събере 17% от данъците. Има чадър над някои големи фирми, от които не се събират данъци, посочи Петков.

Според него обединението ПП-ДБ ще направи правителство след няколко седмици и ще събере всички данъци. Знаем как да събираме данъците – никой няма привилегии при събиране на данъците, всички са на равни начала, коментира Кирил Петков. Той увери, че

ПП-ДБ няма да вдигнат данъците

нито на ресторантьорите, нито на бизнеса и ще завършат годината с под 3% дефицит и без корупция в НАП. Данъците няма да бъдат пипани и качвани, а НАП трябва да си свърши работата. Можем да го направим и ще го направим отново, подчерта Кирил Петков.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук