Румен Радев, родина
На снимката: президентът Румен Радев

„Народното събрание ще бъде свикано на 21 юли от 9.00 ч. по възможно най-бързия начин. Има ясен конституционен модел и ние ще вървим по него.“ Това заяви президентът Румен Радев, който посети силистренско село.

„Първо трябва да се сформират парламентарните групи.. След това да поканим всички представители на политическите групи на консултации. След това да връча първия мандат. Такъв е редът и аз няма да го бавя“, добави Радев.

„Очаквам от политиците да продължат демонтажа на порочния управленски модел, да намерим изход от икономическата криза, несправедливостта и бедността. Днес е българската политическа жътва, очакваме политиците да са на висотата на очакванията на хората“, отбеляза президентът.

„Поздравявам ИТН в изборната победа, това, което предприеха като отваряне, е всъщност отварянето на вратата към диалог, намиране на консенсус и решение. И предложенията и утвърждаването на решение служебното правителство да мине към редовно, зависи от народните представители и свободната воля на самите министри и най-вече от намирането на консенсус, обединяването около ясни приоритети“, каза още Радев.

„Очевидно днешният модел на здравеопазване не работи. Той води до превръщането на здравеопазването в бизнес, неприемлива уродливост вътре в системата. Не може разликата в заплащането между новопостъпил лекар и шеф на държавна болница да бъде от 50 до 100 пъти“, каза още Радев.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!