Евровизия

Приключи вторият полуфинал на конкурса „Евровизия”, който БНТ излъчи пряко. От 18 кандидати, бяха избрани още 10 финалисти за големия финал в събота. Събитието се провежда в Италия, в колоритния град Торино, след като миналата година скандалните „Манескин“ спечелиха с песента „Zitti e buoni“.

В първата конкурсна вечер българската рок група “Intelligent Music Project” се представи достойно, но тяхната песен – “Intentions”, не успя да продължи напред.

Водещи на събитието са Алесандро Кателан, италианската звезда Лаура Паузини, появила се в прекрасни розови тоалети в първата вечер на конкурса, и Мика – любимец на много от младежите в Италия.

На сцената излязоха представителите на 18 страни – Австралия, Грузия, Кипър, Сърбия, Финландия, Азербайджан, Сан Марино, Израел, Малта, Черна гора, Румъния, Чехия, Полша, Белгия, Северна Македония, Швеция, Естония и Ирландия.

За големия финал в събота се класираха изпълнителите на Финландия, Сърбия, Азербайджан, Австралия, Естония, Румъния, Полша, Белгия, Швеция и Чехия. Гост на шоуто бе вокалната група Il Volo, но без Джанлука Джинобле с положителен Covid тест.

Във финалната фаза на песенния конкурс „Евровизия“ участват изпълнителите на 25 страни – успешно преодолелите двата полуфинала и представителите на Голямата петорка – Великобритания, Германия, Испания, страната-домакин Италия и Франция. Самият финал е на 14 май, когато България ще съобщи своя официален вот. БНТ отново ще предава на живо от Торино.

Най-интересното от песенния конкурс на „Евровизия 2022“, надяваме се, предстои. Стискаме палци големия победител да бъде нейно величество музиката. Всякакви скандали и порочни пресмятания и стратегии да останат на заден план или само на страниците на клюкарските издания. Фаворит за спечелване на конкурса се счита изпълнението на украинската група Kalush Orchestra.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук