Проф. Антоанета Христова
Проф. Антоанета Христова

Бариерата за влизане в Народното събрание трябва да се вдигне. Така хора, събрани от кол и въже, ще се изчистят от парламентарната среда. Качеството там е много ниско и е необходимо да бъде подобрено, а това може да стане чрез изработване на елити, заяви проф. Антоанета Христова, политически анализатор от БАН.

Според нея ясно е, че „Продължаваме промяната“ не са желан партньор и управленската декларация на партията имала предизвестен неуспех. Вероятността за успех на третия мандат пък била 4-5%. И се отива на избори.

„Президентът е влязъл в обувките на собствената защита и се представя като образ, който подава ръка. Но когато си направил такова разделение между политическите сили, не може да очакваш, че лесно ще си протегнат ръка. Всичко е театър и си личи“, каза проф. Христова пред БНР. Според нея БСП ще получи третия мандат:

„Президентът вижда себе си като човек, избран предимно от левицата. И това ще бъде жест към левите избиратели. Фактът, че за трети път Корнелия Нинова няма да може да състави правителство, ще изиграе негативна оценка за нея като лидер. И двете неща са в плюс за президента Румен Радев“, смята проф. Христова.

Още актуални коментари – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук