На снимката: проф. Анастас Герджиков

Ще говоря с десните и дясно-центристките партии. Ще приема подкрепа от всички партии. Моята цел е да обединя българите. Това коментира ректорът на Софийския университет проф. Герджиков по време на откриването на академичната година. Вчера стана ясно, че ГЕРБ ще подкрепят кандидатурата му за президент.

„Приех инициативен комитет да издигне моята кандидатура за президент. Смятам, че мога да бъда полезен. Имам качествата да олицетворявам единството на нацията. Работил съм на няколко сложни места. Имам опит да балансирам интересите на различни хора”.

Той разясни, че инициативният комитет, който ще застане зад номинацията му, ще бъде учреден след два дни, но не пожела да каже кой ще бъде кандидат за вицепрезидент.

Досега в президентската надпревара се включиха още настоящият държавен глава Румен Радев, лидерът на АТАКА Волен Сидеров, поп-фолк певицата Луна, лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, Ивайло Денев, Цвета Кирилова и Александър Томов. Очаква се в надпреварата да се вкючат още Росен Миленов и Венцислав Ангелов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук