, евролаб държавата ГКПП КАПИТАН АНДРЕЕВО

Софийската градска прокуратура е прекратила досъдебното производство срещу ректора на Университета по хранителни технологии в Пловдив и шеф на БАБХ Пламен Моллов. Това съобщи самият той. От прокуратурата пък са потвърдили информацията за „Дневник“.

На 12 юни т.г. шефът на БАБХ – проф. Пламен Даскалов, потвърди автентичността на изтекъл запис и заяви, че бившият шеф на БАБХ – проф. Пламен Моллов, му предложил 100 хиляди лева. Причината за предлагания подкуп е смяната на фитосанитарния контрол и контрола върху продукти с животински произход на ГКПП „Капитан Андреево”.

На записа се чува как Моллов е изпратен да предаде на Даскалов папка с „документи”. Реакцията на настоящия шеф на БАБХ обаче подсказва, че това не е така. „Това не е за мен! Това не е за мен!”, възкликва при отварянето на папката проф. Даскалов. По-късно той потвърди, че след като е отворил папката, вътре е имало пари.

Повече относно записа – вижте тук.

„Не сме намерили достатъчно доказателства за извършено престъпление. Назначена е компютърно-техническа експертиза на записа, но не можем да влезем в детайли, тъй като постановлението подлежи на контрол“, казват от прокуратурата, без да посочат точната дата на прекратяване на постановлението.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук