Мария Захарова Блинкен
На снимката: Говорителят на руското Министерство на външните работи Мария Захарова

Западът се е саморазобличил в опита си да сдържа Русия и да окаже натиск върху съда с присъствието на западни дипломати, включително български, на съдебния процес срещу Алексей Навални. Това написа във Фейсбук говорителят на руското министерството на външните работи Мария Захарова.

„Появата на дипломатите в съда, на делото срещу Навални не е просто намеса във вътрешните работи на суверенна държава. Това е саморазобличаване на нелицеприятната и противозаконна роля на колективния Запад в опитите да сдържа Русия. Или това е опит за психологически натиск върху съда?“, посочи Захарова.

Как передают информационные агентства, в Мосгорсуд, где на выездном заседании Симоновского районного суда будет…

Публикувахте от Maria Zakharova в Вторник, 2 февруари 2021 г.

 

Тя напомни, че традиционно дипломатите подкрепят в съда гражданите на своите страни.

„Не изключвам, че те в немалка степен са загрижени и за съдбата на налетите натовски, например, британски и американски, милиони в незаконна дейност на руска територия: ще се наложи да пишат доклади за какво са похарчени“, добави тя.

На делото срещу Навални, което се гледа в Московския градски съд, пристигнаха дипломати от различни страни: САЩ, България, Полша, Латвия, Австрия, Швейцария.

САЩ определиха присъствието като  стандартна дипломатическа практика за наблюдение на съдебните процеси в приемащата държава.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук