Според видеото в разкошния дворец има цяла театрална сцена

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че дворецът в Геленджик, обявен за негова собственост в журналистическо разследване, не му принадлежи, нито е на негови роднини. Той призна, че не е имал свободно време да гледа този филм, но е прегледал откъсите, подбрани от асистентите му.

„Нищо от онова, което е посочено там като моя собственост, не принадлежи и никога не е принадлежало нито на мен, нито на мои близки роднини. Никога!“, заяви категорично държавният глава по време на онлайн среща със студенти.

Според Путин, със слуховете за неговия „дворец“ в Геленджик се опитват да промият мозъка на руските граждани.

„Тази информация се разпространява вече повече от 10 години. А сега, при удобен случай всичко е окомплектовано и решили с тези материали да промият мозъка на нашите граждани, пуснаха в интернет някакви филми…“, каза той.

Путин обясни, че при каквато и да е недвижима собственост трябва да има някакви документи, данни за финансови операции, „каквито и да са документи, заверени от нотариус – там също трябва да останат следи, в нотариалните регистри, в електронен вид“.

Вместо това обаче са публикувани снимки, на които се вижда как Путин плува бътерфлай в някакъв басейн, в който никога не е бил.

„Не знам какъв е този басейн, но плувах по този начин в Енисей през 2016 г.“, каза президентът и обясни, че в случая става въпрос за монтаж.

„Скучно е, момичета! Да бяхте измислили поне още нещо“, допълни той, цитирайки реплика от „Дванайсетте стола“ на Илф и Петров.

Путин подчерта, че познава някои от споменатите във филма лица – някои от тях са приятели или бивши колеги, далечни роднини или познати.

„Има и хора, които изобщо не познавам, никога не съм ги виждал, не се познавам с тях… Разбирам, че те не искат да стоят близо до мен, защото който и да се появи наблизо, веднага попада под ударите на санкции“, добави президентът.

Що се отнася до споменатите в материала познати, те започнали да се занимават с бизнес много преди да се запознаят с държавния глава.

Разследването на „двореца на Путин“

Миналата седмица в интернет бе разпространен клип озаглавен „Дворецът на Путин: Историята на най-големия рушвет“. Филмът има рекордна гледаемост – над 86 милиона са го гледали за 5 дни.

Задържането на Навални предизвика масови протести в цяла Русия. Арестът му бе остро осъден от западните страни и САЩ. Руското външно министерство отвърна на удара, като заяви, че американски дипломати са публикували протестни маршрути преди демонстрациите и ги обвини в насърчаване на „марша на Кремъл“.

Навални, който е държан в затвор с висока степен на сигурност в Москва, благодари на привържениците си. Набързо организиран съд го затвори за 30 дни за предполагаемо нарушаване на условията за условно освобождаване.

44-годишният Навални стана известен преди десетилетие и се превърна в централната фигура на руското опозиционно движение, организиращо големи улични протести срещу корупцията и изборните измами.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук