Радан Кънев
На снимката: Радан Кънев

Опитът на управляващите да прикрият провала с кампанията по ваксинация чрез акцията с т.нар. “Зелени коридори” (PR упражнение без аналог в целия свят, не само в Европа) постигна тъкмо обратен ефект, написа евродепутатът Радан Кънев в социалната мрежа „Фейсбук“.

Опитът на управляващите да прикрият провала с ваксинацията чрез акцията с т.нар. “Зелени коридори” (PR упражнение без…

Публикувахте от Radan Kanev в Четвъртък, 25 февруари 2021 г. 

Според него „провалът“ е в три направления: поръчка навреме на достъпните в ЕС ваксини; организация на ваксинацията; информиране на гражданите за ползите от ваксинацията и разсейване на заблудите и дезинформацията.

Радан Кънев дава работещи решения по проблема с настоящата ваксинация, които би инициирало едно добро управление.

1) Да поръча максимално количество от първата пратка ваксини към ЕС, а не само от един вариант

2) Да информира и убеди рисковите групи за нуждата от ваксинация

3) Да организира прозрачен и лесен процес на ваксинация, особено за възрастните и болните хора.

Какви са резултатите в реалността:

1) България е устойчиво на последно място по ваксинация, въпреки “иновацията” със “зелените коридори”

2) Ваксините свършиха

3) Ваксинирани са не рисковите и уязвими групи, а младите, здравите, късметлиите и живеещите близо до няколко големи болници. И неопределен брой “връзкари”…

След края на експеримента, броят на нежелаещите да се ваксинират остава тревожно голям (слава Богу, намалява), процедурата – хаотична и неясна, доставките – най-бавни в ЕС, заради закъснелите поръчки. Национална информационна кампания и интернет платформа за ваксинации все така няма, завършва Радан Кънев в публикацията си по проблемната ваксинация

По-рано през деня стана известно, че „Зелените коридори“ за масово ваксините в страната временно спират да действат докато дойдат следващите доставки от ваксини. „Ако ваксините дойдат в събота, сме готови веднага да подновим масовата имунизация и да върнем „зелените коридори“, съобщи здравният министър по време на пресконференция на НОЩ. По думите му 50% от количествата ще отидат директно към личните лекари в цялата страна.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!