Държавният глава направи видеообръщение към българите за предстоящите избори на 14-ти ноември. В него той призовава хората да гласуват, защото на изборите именно те арбитърът.

„Това е третият вот за годината. Изборите през април и юли оставиха България без редовно правителство. Пред страната стоят неотложни задачи, които изискват законодателни решения. Сред тях е и приемането на държавният бюджет, но всеки ден без работещ парламент натрупва проблеми“, каза държавният глава.

Той обясни, че тези проблеми ще трябва да бъдат решавани от следващото Народно събрание. Това прави задачата му още по-предизвикателна, каза още Радев.

„Последните два състава на НС живяха кратко. Те не излъчиха мнозинство, но бяха етапи от пътя, който ще ни изведе от кризата. В тях се чуха важни идеи, важни предложения, истини и мнения, които допринесоха за възстановяване на демократичният дебат. В неделя предстои да изберем не просто народни представители, президент и вицепрезидент, но и да определим какво бъдеще искаме да имаме. Да надмогнем егоистичните заблуди и спасяването по единично, които са в основата на моралната криза. Всеки един глас на младия и възрастния, на бедния и богатия, на образования и необразования ще окажат влияние в определянето на нашата обща съдба. Нека всеки от нас даде своя свободен, осъзнат и отговорен глас.

По думите на държания глава мнозина не гласуват, защото се страхуват да не бъдат излъгани. Президентът обясни, че изборите представляват тъкмо обратното, а именно:

„…възможност да санкционирате лъжата. Да санкционирате онези, които бъркат в джоба ви и които ограбват бъдещето ви. Да посочите хората, които ще дадат моралният облик на властта. Да зададете посоката, в която искате да се развива България. На изборите гражданинът е арбитърът“, каза още той.

Румен Радев призова хората да се възползват от тази възможност. Той обясни, че колкото повече българи кажат думата си. Толкова по-устойчиви ще бъдат институциите ни. Толкова по-слава ще бъде мафията, която разчита на обществената апатия.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук