Румен Радев

Изборите ще са две в едно на 14 ноември. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Плевен, където е на посещение по повод отбелязването на 144-ата годишнина от началото на Третия щурм за освобождението на града.

Държавният глава посочи, че ще разпусне Народното събрание максимално бързо в съответствие с реда и изискванията на Конституцията, Изборния кодекс и технологичното време за издаване на укази. Румен Радев подчерта също така, че следващото служебно правителство ще продължи да работи за изкореняване на корупцията от българските институции, да работи прозрачно и отговорно в интерес на българските граждани.

„Ще разпусна максимално бързо Народното събрание съгласно реда и изискванията на Конституцията. Изборите ще са две в едно на 14 ноември. Така ще бъдат спестени и пари в хазната, и времето на хората“, каза държавният глава.

Президентът посочи, че трябва да се отчита и че при избори „2 в 1“ двете кампании за Народно събрание, президент и вицепрезидент ще текат едновременно и ще се слеят.

„Убеден привърженик съм на надпартийното съгласие. Ще разчитам на подкрепата на всички почтени българи около големите цели. Те са борбата срещу бедността и беззаконието за свободна и просперираща България“, подчерта президентът .

По думите на Румен Радев президентската кампания ще бъде още един ориентир за българските избиратели за това, кои партии и политици работят за бъдещето, и кои бранят корупционните схеми и система.

Помолен да коментира евентуалната поява на нов политически субект в предизборната кампания, президентът отбеляза, че подкрепя ценности, не партии. Той добави, че не е упълномощил никого да говори от негово име. По думите му, почтени българи има във всички политически партии, и извън тях.

Президентът Радев призова за провеждането на честни избори.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук