Румен Радев в Благоевград

Службите да работят така, че да не останат неразкрити кутии на Пандора. Това каза днес президентът Румен Радев в Благоевград.

Той коментира и очакването днес да излезе и второто име на българския политик от кутията на Пандора.

„Моите очаквания са българските служби, правоохранителни органи да работят така, че възстановяването на справедливостта в България да минава през това, че българските граждани да научават от тях, а не от чужбина за нарушаването на закона. И очаквам така да работят, че в България да не останат неразкрити кутии на Пандора“, каза президентът.

Според него кризата ще продължава, защото е световна тенденция.

„Вие видяхте ли тази сутрин енергийната карта на Европа, това е световен и остър европейски проблем, цените са скандални, отиват над 300 евро на мегават часа, вижте цените в България, 187 евро на мегават часа. Заедно с Полша и Румъния ние сме в най-ниския сегмент на цените“, коментира още той.

Радев поздрави служебното правителство, за това че в този труден момент продължават с мерките, продължават да подкрепят българския бизнес.

„Знаете как бяха либерализирани цените за бизнеса, без да се подготвят малките и средни предприятия. Те просто бяха хвърлени в една среда, в една борса, където имат достъп само големите, със съмнителни правила и това удари най-много малкия и среден бизнес“, каза още държавният глава.

Той припомни, че правителството вече въвежда мерки в подкрепа на малките и средни предприятия. Над 265 000 от тях ще бъдат подкрепени с облекчения от 15 до 30 лв. на мегават час по-ниско.

Битовите потребители са на регулиран пазар, но вторично повишението към тях е чрез цените на всички стоки, продукти и услуги, които са в резултат на електрическата енергия, обясни той.

По думите му ДДС трябва да се запази, както е с тези облекчения до отшумяване на кризата.

Президентът Румен Радев пристигна тази сутрин на посещение в Благоевград. Преди срещата с дейци на изкуството и културата в Областната управа, държавният глава отговори на въпроси на медиите. След областния център Румен Радев ще посети и Банско.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!