Румен Радев
На снимката: Румен Радев

Днес за първи път президентът Румен Радев директно заяви, че Бойко Борисов се готви да се кандидатира за президент и че е логично партията на Пеевски да го подкрепи.

„Логично е партията на Пеевски да подкрепи Борисов за президентските избори. Те са, както знаете, ортаци в бизнеса и в политиката. Г-н Борисов е довереното лице на турския президент Ердоган“, каза президентът.

Румен Радев за първи път намесва директно името на турския президент като намекна, че Ердоган би помогнал на Борисов за следващите президентски избори. Това е изключително сериозно обвинение, защото за първи път ще се изправим пред политическата хипотеза български президент да бъде избран с помощта на турски президент.

Това би уронило престижа на българската държава. С едно такова изявление Радев цели да създаде национален фронт срещу ДПС и Борисов.

Президентът Румен Радев заговори за амбициите на Ердоган още след приветствието на турския президент до делегатите на конференцията на ДПС през декември. Тогава Радев видя у Ердоган желание да участва в българския политически живот и посочи като проводник на неговото влияние министър-председателя Бойко Борисов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!