Румен Радев
Румен Радев.

България се ангажира с производството на снаряди за нуждите на наши партньори, ако те поискат това, а не за Украйна. Това заяви президентът Румен Радев преди заседанието на Европейския съвет, който започва днес в Брюксел.

Българският президент президент навлиза в още по-остра фаза на руско хибридно влияние, отказвайки помощ на суверенна държава, защитаваща се от кървава агресия. Това неминуемо ще доведе до изолирането на България в Европейския съюз и още по-силно сриване на имиджа ни като страна, на която Европа и САЩ могат да разчитат, коментират специалисти по евроатлантически отношения. Най-кратък и ясен коментар дава заглавието на анализа на проф. Евгений Дайнов: „Румен Радев – моралното падение на един натовски генерал“. Текстът е писан преди 2 месеца.

Държавният глава уточни пред БНТ, че ако някоя страна поиска да купи оръжие от българската индустрия, тя трябва да посочи крайния потребител и България ще постави условия то да не отива в Украйна.

Фактът, че президентът на страната нарушава е решение на Парламента на Република България за доставки на оръжие за Киев, потвърждава тезата, че той поставя себе си над суверена и управлява държавата еднолично чрез марионетно правителство.

„С Европейската комисия ще работим за повече инвестиции в отбранителната ни индустрия, но България не участва в съвместната доставка за снаряди за Украйна заедно с други 9 държави. Ангажираме се само със снаряди, които могат да отидат при наши партньори, ако те поискат това. Но не и в Украйна“, подчерта Радев.

Всичко за войната в Украйна – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук