Рашков и Беличев

За пореден път служебният вътрешен министър Бойко Рашков коментира  строителството на магистрала „Хемус”. На пресконференция днес той заяви, че бившият шеф на „Автомагистрали” Стоян Беличев вече не е в България. Не след дълго вторият му отговори, че това е така, защото е на почивка.

„Няма да спра да наричам строителството на „Хемус“ кражбата на века, защото нямаме подобен случай досега“, заяви Рашков.

Той обясни, че с „извратеното използване на процедурата инхаус“, авансово са сключени няколко договора за над 10 млн. лв., от които са платени авансово половината от тези средства без търг и поръчка, а с директно договаряне.

„Както ни е известно г-н Беличев не е в страната. Българското общество не знаеше какво се е случвало миналата година, когато е било голямото раздаване. По някои от лотовете въпреки това раздаване няма предприета абсолютно никаква строителна дейност“, заяви министърът.

Беличев: На почивка съм

Бившият шеф на „Автомагистрали“ Стоян Беличев отговори на обвиненията на Бойко Рашков, че е избягал в чужбина. Пред „24 часа“ той заяви, че казал на полицията къде и защо ще ходи.

„В момента съм на семейна почивка, връщам се в събота, не съм избягал от България“, каза той.

По повод изказванията, че са дадени авансово големи суми за озеленяване по трасето на “Хемус”, Беличев посочи, че за магистралата има график за строежа и в него се посочва кога започва и подготовка за озеленяването.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук