Рашков
На снимката: Бойко Рашков

Шефът на „Сиела Норма“ Веселин Тодоров беше повикан в МВР при служебния министър Бойко Рашков. Той е поискал информация за това какво е състоянието на резервните машини за изборите, съобщи БНТ.

По-рано вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков разпореди спешна проверка, която да изясни в детайли въпроса с новопоявилите се машини на „Сиела Норма“ АД, съобщиха от МВР.

Срокът на проверката е краят на днешния ден (11. 11 2021 г.). След приключването й обществото ще бъде уведомено за резултатите.

Днес стана известно, че са се появили нови 199 машини, които се намират в склад на „Сиела Норма“  на територията на висшето транспортно  училище „Тодор Каблешков“ в столицата.

Според ЦИК има общо близо 600 машини, за които не са били уведомени.

Снощи в Централната избирателна комисия е получено ново писмо от фирмата „Сиела Норма“ за тях. А от ЦИК са сигнализирали ДАНС и МВР.

По-рано днес управителят на „Сиела Норма“ Веселин Тодоров заяви пред бТВ, че нови машини няма.

„Ние сме внесли тази година 13000 машини за гласуване, което повече от продадените коли от найпродаваната марка в България. Проверете дали автомобилните вносители не поддържат на склад резервни части. Аз съм гарант, колегите от „Сиела Норма“ са гарант, ЦИК е гарант, „Смартматик“ са гарант, „Информационно обслужване“ са гарант, че тези машини няма да бъдат използвани на вота на 14 ноември. Има много нива на контрол. Само хора с ментални отклонения могат да си помислят такова нещо“, заяви още Тодоров.

По думите му тези машини са предназначени за резервни части:

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук