агент мария
Това е агент Мария.

Агент Мария е разкрита. Гръцката разузнавателна служба разкри руска агентка, живееща в страната-членка на Европейския съюз и НАТО от 2018 г. Подвизавала се е в Гърция с фалшиви документи и име на починало през 1991 г. дете.

Руската агентка е жена на 33-годишна възраст, според гръцката си лична карта, или 31-годишна възраст според руския си паспорт. От 2018 г. младата жена има гръцко гражданство и е позната под името Мария Цала. Тя е работила като фотограф и е имала собствен магазин за ръчни изделия и плетива в центъра на Атина.

В изявление на Националната разузнавателна служба заяви, че е направено важно откритие за начина, по който чуждите служби действат и проникват в Гърция. След събрана информация е било доказано, че известната в гръцките медии като „Мария Ц.“ е чуждестранна гражданка с името „Ирина А.С“.

Самоличността на руската агентка е разкрита преди година, когато е открито

несъответствие в документите

на службата по вписванията в област Атика.

Оказва се, че има фалшификация, като страници са били откъснати и заменени с други с различен почерк в сравнение с другите записи. Това е международно установена практика на разузнавателните служби на дадена държава за създаване на специална категория шпиони, наречени „нелегални“.

За прикритието на самоличността на агенти от тази категория се създават фалшифицирани лични документи и използване на документи на мъртвородени деца или починали лица.

Агент Мария е пристигнала в Гърция с фалшив паспорт

на латиноамериканска държава, представяйки се като дете на имигранти от Москва. През 2018 г. ѝ е издаден акт за раждане с данни, съответстващи на мъртвородено дете с дата на раждане и смърт декември 1991 г.

През януари Мария Ц. или Ирина заминава за Русия, като оставя всички лични вещи и информира наемодателя си, че няма да се върне поради здравословни причини. По същото време нейният съпруг, живеещ с фалшиви документи за самоличност в Бразилия, се връща в Русия. Смята се, че двамата са извикани обратно в Русия, поради подозрения за разкриването на самоличността им.

Съседите на Мария Ц. я описват като много активна и социална жена, която е има силно присъствие в социалните мрежи.

Още международни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук