Жителите на селото протестират срещу поредното замърсяване от ТЕЦ-а
Жителите на селото протестират срещу поредното замърсяване Снимка: Би Ти Ви

Цяло село скочи срещу ТЕЦ „Бобов дол“ заради поредното замърсяване на района. Хората се оплакват, че всичко е потънало в прах и сажди от централата. 

Жителите от потърпевшето Голямо село разказаха пред Би Ти Ви, че прахтъ и саждите от ТЕЦ-а попиват в почвата, покриват тяхното имущество и така не могат да живеят нормално. Някои обясниха, че има задушлива миризма, която влошава здравословното им състояние.

Кметът на селото Васил Васев заяви, че е в постоянен контакт с ръководството на теца и се водят разговори как да се подобрят нещата.

Директорът на ТЕЦ „Бобов дол“ Любомир Спасов обясни, че постоянно идвал в селото, но имало ситуации, в които не може да се помогне.

„Във всеки случай има ветрове, които са в посока селото, а при нас е огромна площ, която е с въглищен склад. Има и черно езеро с пепел и в определени ситуации вятърът вдига праха и я докарва в селото. Наистина в тази ситуация сме безпомощни“, коментира Спасов.

Хората не са съгласни с него. Според тях замърсяването е постоянно и реколтата им страда. Категорични са обаче, че няма да напуснат селото си.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук