Кирил Симеонов - Николай Радулов
На снимката: Николай Радулов и Кирил Симеонов.

„Проблемът в парламентарната група на „Има такъв народ“ е в комуникацията. Решението за искането на оставката на Никола Минчев дойде от ръководството на партията. Сложих подписа си под това от лоялност. Не гласувах по съвест и затова излязох на трибуната и си признах грешката“. Това каза в ефира на bTV вече независимият депутат Кирил Симеонов.

В петък Симеонов обяви от парламентарната трибуна, че ще напусне парламентарната група на „Има такъв народ“. Като причина за решението той изтъкна гласуването „заедно със статуквото“ по въпроса за свалянето на Никола Минчев от поста на председател на Народното събрание. Цялата му реч гледайте ТУК

„Аз не съм предател. Хората са разочаровани, защото влязохме с обещанието, че ще се борим срещу ГЕРБ. Това, което се случи в четвъртък – се насъбира през времето. Споделял съм с колегите, че не ми е ок, това което се случва с Никола Минчев“, каза независимият народен представител.

Той заяви, че винаги е бил лоялен, но проблемът е чисто идеологически. „Разминаха ни се релсите, натрупа се напрежение и капката преля“, каза още той.

Симеонов бе категоричен, че никой не му е помогнал да вземе решението за напускането на ИТН: „Имал съм разговор с Кирил Петков, в който разговор не ми е предлагано нищо. Каза ми само, че ще хвърлим държавата в хаос“.

„Прекарах цял час в стаята на ИТН в НС, за да си поговоря с тях. Уважавам тези хора. Поговорихме си. Нищо лошо не ми се е случило вътре“, обясни Симеонов.

Ще гласувам против вота на недоверие, категоричен бе той.

Николай Радулов: Отнасяха се с депутатите в парламентарната ни група като господари към роби

„Решението ми не е спонтанно, а резултат от размисъл за това как нещата се движат в парламента. За моето решение допринесе начинът, по който се отнасяха с депутатите в парламентарната ни група – отношение като господар към роби. На нас ни се вменяваше, че ние сме нищо, а Слави Трифонов е всичко и каквото той каже, това ще се прави“.

Това каза пред БНР проф. Николай Радулов, който също напусна парламентарната група на „Има такъв народ“. Той допълни, че червени лампи е имало и преди това.

„Можех да го направя по-рано, но имаше някаква нерешителност у мен… Имахме надежди, обещаваше ни се, че нещата ще се променят. Когато ни се разпореди да се гласува с ГЕРБ, стана ясно, че няма смисъл да се стои в партия, която е загърбила нещата, заради които хората са я включили в политиката. Това преля чашата“.

„Партиите в България са такива, че не търпят различното мнение“, заяви проф. Радулов.

Според него в групата на ИТН „има хора, които са честни и не желаят да играят ролята на гумен печат“

„От там ще има и гласували срещу падането на правителството, и гласували „въздържал се“. Мисля, че по-скоро вотът на недовиерие няма да мине„, заяви той.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук