полиция, незаконни погребения

Полицията в София разследва незаконни погребения на възрастни хора. Разследването се води вече няколко дни, след като близо до гробище до столичен квартал са открити няколко тела на възрастни мъже и жени.

Вгробище в софийското с. Клисура са открити 7 тела на възрастни мъже и жени, починали по различно време. По случая има и задържан по сигнал, че в старите гробища на селото се извършват погребения без знанието на властите. Това е служител на погребална агенция в столицата, съобщи БНР.

Според информация на националното радио погребаните хора са починали в различни хосписи в столицата. Не е ясно защо са погребани незаконно. Гробовете им са открити на метри от легално гробище. Разследващите работят по версията, че след смъртта си хората е трябвало да бъдат кремирани, но това не се е случило. Задържаният е взимал пари от близките на възрастните хора, които е трябвало да бъдат кремирани – услуга, за която е било заплащано на мъжа. Той обаче ги погребвал.

По случая е образувано досъдебно производство.

Тепърва ще се установява от колко време е действала схемата и какъв броят на погребаните и ще се преценява дали да се прави ДНК анализ за установяване самоличността на погребаните. Към момента от СДВР работят за установяването на още съпричастни към схемата. На мястото има засилено полицейско присъствие. Води се досъдебно производство под надзора на прокуратурата.

Пред БНР близки до разследването криминалисти изразиха опасения, че незаконно погребаните може да са много повече.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук