Новината за оставката на Цветан Цветанов от всички ръководни постове в ГЕРБ, предизвика широк отзвук в парламента.

Първа темата коментара д-р Даниела Дариткова, която наследи Цветанов на поста председател на парламентарната група на ГЕРБ.

Тя обясни, че е научила за оставката в Министерски съвет от премиера и председател на партията Бойко Борисов.

След разговор между двамата Цветанов е подал оставка от ръководството, но остава като редови член в политическата сила.

„Всички останали подробности, оценки и анализи предстои да бъдат направени от председателя на ГЕРБ“, каза още Дариткова.

От своя страна депутатът от „Обединени патриоти” Искрен Веселинов коментира:

„Сега чувам тази новина и ми е трудно да коментирам. Очевидно човек би могъл във всеки един момент да спре да се занимава с политика и да бъде по друг начин полезен на обществото“.

Според него решението на Цветанов не е изненадващо заради разразилия се скандал „Апартаментгейт“, в което името му бе замесено и се стигна до неговата оставка от парламента.

„Такава развръзка беше очаквана“, смята Веселинов, според когото идеята на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов е да се „скъса с лицата“, които са създали лош имидж на партията.

Социалистът Александър Симов каза:

„Новината не е чак толкова лоша“.

Той не пожела да отговори на въпроса дали оставката на Цветанов е очаквана или не и подчерта:

„Очевидно има процес на замитане на следите в ГЕРБ. Няма как да заличиш мазните отпечатъци от местопрестъплението. С неговото оттегляне „Апартаментгейт“ не става по-малко актуален“.

Лаконичен коментар направиха от ДПС. Според депутата от движението Хамид Хамид всяка политическа партия си има свой устав и свои правила, които формират вътрешнополитическия ѝ живот.

„ДПС никога не е коментирала и не се е намесвала във вътрешните работи на нито една партия и няма да го направи“, заяви той.

Свързана новина:

Валери Симеонов: Оставката на Цветанов може да значи, че управляващата коалиция има и задкулисен член

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!