УНСС Мартин Осиковски

Доц. д-р Мартин Осиковски отново е на работа в Университета за национално и световно стопанство (УНСС), съобщиха от университета.

След серия от срещи и консултации на ректорското ръководство с представители на различни академични звена в УНСС, както и с ръководството на катедрата „Медии и обществени комуникации“, е взето решение за отмяна на наложеното дисциплинарно наказание, съобщиха от учебното заведение.

Ректорът проф. Димитър Димитров е изтъкнал, че внимателно е следил и анализирал обществения дебат, и се надява разрешаването на тази ситуация да допринесе за консолидиране на академичната общност – както в УНСС, така и в останалите български университети.

„Възвръщането на взаимното доверие е първата и най-важна стъпка към възстановяване на конструктивния диалог, градивна работна атмосфера и зачитане на академичните ценности“, е подчертал проф. Димитров.

Припомняме, че Доц. д-р Мартин Осиковски бе уволнен след протест срещу предизборна изява на премиера Бойко Борисов в УНСС. На 2 април, той се появи предизборно в университета уж за да разгледа на т.нар. „нов корпус“.  След пропагандната проява на Борисов Осиковски напусна всички ръководни постове, заемани от него. Възмущението си той изрази бурно и в социалните мрежи.

След този случай, Осиковски бе уволнен дисциплинарно. Мотивите – „злоупотреба с доверието на работодателя“ и „уронване на доброто име на предприятието“ съгласно Кодекса на труда. Както и нарушение на правилника на университета, който изисква лоялност от служителите.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!