заведение

Собственици на ресторанти, нощни клубове и дискотеки днес ще се срещнат с ресорните министри, за да обсъдят възобновяването на работата на обектите и изплащането на средствата по мерките за държавна подкрепа.

Вчера от бранша заплашиха с гражданско неподчинение и самоволно отваряне на заведенията след 31 януари, а здравният министър Костадин Ангелов заяви, че няма да се поддаде на натиск и заплахи.

Днес предстоят разговори с министрите на здравеопазването, на икономиката, на туризма и на труда и социалната политика.

„При всички случаи за нас отварянето в началото на февруари е, така да се каже, от основните искания. Това, което задължително искаме, е в момента възможно най-бързо да се изплатят помощите на персоналите и да започне изплащането на компенсациите на фирмите“, заяви пред БНР Емил Коларов, председател на Сдружението на заведенията в България.

С цел да се потуши напрежението, от бранша излязоха с писмо до вицепремиера Томислав Дончев и ресорните министри, в което настояват от 1-и февруари да отворят обектите за хранене при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, нощните клубове да започнат работа от 12-и февруари, а компенсациите за персонала и за бизнеса да бъдат изплатени до 31-ви януари.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!