Популярността на американският президент Доналд Тръмп достигна рекорден минимум. Според проведеното допитване по поръчка на CNN, в момента рейтингът на държавния глава е най-ниският от встъпването му в длъжност през януари до сега.

От анкетираните американци близо 38% одобряват работата на Тръмп. Преди само няколко месеца техният дял варираше между 44-45%. Недоволните от службата на лидера са 56%

На въпрос дали вярват, че Тръмп е честен и коректен, едва 36% от участниците в проучването са отговорили положително, а отрицателен отговор са посочили 60%. Одобряващите решенията на президента във външнополитическия аспект също са под 40%. Според допитването 35% застават зад него, а 61% – на съвсем противоположната страна.

Респондентите са били попитани и дали вярват на изявленията от Белия дом. Тук липсата на доверие във ведомството бележи рекорден спад. Само 24% от хората имат вяра на американската институция.

Общественото допитване е проведено между 3 и 6 август. В него са участвали 1018 пълнолетни американци от цялата страна. Те се били интервюирани по телефона или лично.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!