риана

Риана е най-богатата жена-музикант в света. Нейното богатство, значително надвишава това на някои от най-великите поппевици – Мадона, Селин Дион и Бионсе.

Според Форбс, 31-годишната изпълнителка, чието истинско име е Робин Риана Фенти притежава състояние в размер на 600 милиона долара. Тя изпреварва Мадона с цели 30 милиона долара, Селин Дион със 150 милиона и Бионсе с 200 милиона.

Докато Риана е най-известна с хитовете си „Umbrella“, „Diamonds“ и „What’s My Name“. Нейната музика обаче не е единственият източник на приходи. Според Форбс, по-голямата част от парите й идват от партньорството й с LVMH, френска компания за луксозни стоки, която произвежда марки като Christian Dior, Givenchy и Louis Vuitton.

Миналия месец звездата пусна своя моден лейбъл Fenty в бутиков магазин в Париж, превръщайки се в първата чернокожа, създала оригинална марка за LVMH.

Fenty е само последното от бизнес начинанията на Риана, присъединявайки се към лейбъла за бельо Savage X Fenty, който стартира миналата година, и с козметичната си марка Fenty Beauty, създадена през 2017 година.

Козметичната компания генерира приходи от 570 милиона долара годишно.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!