След блясъка на световна премиера на рок операта „Нострадамус” на Николо Коцев,  спектакълът пожъна триумф и в столицата, на сцената на НДК под диригентството на маестро Найден Тодоров.

Студийният вариант на „Нострадамус“ излиза на диск преди 16 години с участието на знаменитости като Глен Хюз, Джо Лин Търнър, Алана Майлс, Дуги Уайт, Йорн Ланде и други рок величия, а световната критика я определя като „крайъгълен камък в жанра”.

768x
Рок операта “Нострадамус” от Николо Коцев, постановка на Държавна опера – Русе

Сюжетът на рок операта е взаимстван от биографията на френския пророк Мишел де Нострадамус и неговите предсказания за смъртта на Анри II, Втората световна война с Хитлер, Френската революция, Наполеон и други. Творбата е за пет от неговите най-ярки предсказания – три вече са се случили,  другите две се отнасят за бъдещето. Световната премиера на рок операта на известния рок музикант и композитор Николо Коцев беше през ноември миналата година на сцената на Държавна опера – Русе.

В „Нострадамус“ участват 120 български, турски и шведски артисти и музиканти, огромен е и екипът  сценично осигуряване. Сред новите лица в рок операта е талантливата млада изпълнителка Нора Караиванова, един от обещаващите гласове на българската музикална сцена. Певицата е в ролята на Катерина Медичи – влиятелна и силна жена, с повратна роля в съдбата на Нострадамус, когото спасяване не само веднъж.

Рок операта „Нострадамус“ бе определана и от международната критика като една от най-мащабните постановки на Световната рок индустрия. Авторът, българинът Никола Коцев е живее в измеренията на света, на историята и на грандиозните планетарни събития, които не са ограничени във времето и пространството, обобщава БГнес отзвука от рок събитието снощи.

https://impressio.dir.bg/afish/rok-operata-nostradamus-s-predstavleniya-v-zala-1-na-ndk-i-antichniya-teatar

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук