Румен Христов
на снимката: Председателят на СДС Румен Христов

СДС трябва да се преутвърди. Да започне да се възражда. Това заяви в интервю СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.БГ кандидатът за лидер на СДС Румен Христов. По думите му това изисква много сериозна работа, както от националното ръководство, така и от регионалните структури на партията.

„Трябва да се откроят новите политики, които касаят наши бивши избиратели, за да можем да си ги върнем отново, защитавайки техните възгледи и интереси”, каза Христов.

Той добави:

„Истината, е че от няколко милиона, които подкрепяха СДС, голяма част се отляха към други партии като НДСВ, ГЕРБ и други. Истината е обаче, че има около 500 000 десни избиратели, които подкрепят СДС и други формации от десния спектър или пък изобщо  не гласуват, но не посягат към друга бюлетина. Именно към тях трябва да насочим усилията си”.

На въпроса дали не е време СДС да се яви сама на избори, след като всички коалиции досега са се проваляли –с ДПС и Реформаторският блок, Румен Христов уточни, че партията не се е явявала сама на избори от много години. По думите му, дали е дошло време затова, ще стане ясно в обозримо бъдеще.

„Ясно е, че СДС към момента не е в добра кондиция, но ако се хванем здраво на работа и успеем да привлечем още 50 – 60 хиляди избиратели, към нашите 70 – 80 хиляди, които винаги ни подкрепят – защо не?”, попита кандидатът за лидер на СДС.

Цялото интервю с Румен Христов може да прочетете ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук