Румен Радев
на снимката: президентът Румен Радев

Президентът Румен Радев смята, че има пробив в сигурността на държавата в лицето на министър-председателя.

„Такъв имидж ни представя като мутренска държава и срива усилията и лишенията на цяло едно поколение за нашата евроинтеграция“, подчерта президентът Радев.

По неговите думи властта крачи към пропастта.

„Защото кой нормален инвеститор ще вложи парите си в България, когато вижда, че тук се погазва законът. Хиляди българи емигрираха, а сега ще започне да напуска и бизнесът“, каза Радев, който е на двудневно посещение в Шумен.

Прокуратурата има еднакъв подход

Той коментира и заканите на прокуратурата, че „няма недосегаеми”.

„Ежедневно чуваме декларации от прокуратурата как имат еднакъв подход независимо от социално и обществено положение. Което наистина гали ухото. Но тези думи ежедневно катастрофират в действителността, защото виждаме как се прилагат абсолютно селективен подход и двойни стандарти – и по отношение на казуси, и по отношение на тяхното хвърляне в публичното пространство и по отношение на тяхното криене. По този начин се създава недоверие у хората за прокурорски рекет. С такъв тип отношение не може да цари справедливост“, смята още президентът.

Държавният глава и вчера отговори на нападките на прокуратурата. Пред журналисти Радев коментира последните скандали – със записи, снимки, публикувани есемеси и прочее.

„Чух, че главният прокурор заяви, че скандалите в кабинета застрашавали прокуратурата. С това признава, че ще брани правителството, а не закона.”

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!