Румен Радев, президент. Снимка: БГНЕС

Вертолети и самолети прелетяха в небето над София по време на Гергьовския парад в Деня на храбростта и празник на Българската армия.

На площад „Княз Александър Първи“ преминаха 7 блока с представители на видовете въоръжени сили, гвардейската част, Съвместното командване на специалните операции.

В словото си за 6 май президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев изтъкна, че в условията на война в Европа българската армия трябва да бъде опазена от лекомислените решения на политиците.

„В Европа бушува война, безпрецедентна по мащаби и залог в най-новата история на нашия континент. България навлезе в тези опасни времена след години на неграмотни и користни експерименти с въоръжените сили. Като президент и върховен главнокомандващ на въоръжените сили, като офицер и командир от Българската армия, искам да заявя, че развитието на въоръжените сили и войната не търпят дилетанщина и лекомислие“, каза президентът-миролюбец.

Припомняме, че той е сред малкото лидери на цивилизовани държави, които ни най-малко лекомислено, а твърде дълбокомислено отказват военна помощ на защитаваща се от агресор суверенна страна.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук