Алея на книгата

С рекорден брой издателства – 122 и с много нови заглавия ще посрещне посетителите си „Алея на книгата“ в столицата тази година. В програмата на изложението са включени премиери на книги, срещи с автори, както и ателиета за най-малките.

В седмицата от 5 до 11 септември в парка пред Националния дворец на културата (НДК) и в пешеходната зона на бул. „Витоша“ от бул. „Патриарх Евтимий“ до ул. „Кърниградска“ ще бъдат представени хиляди нови и редки книги, специализирана и детска литература на 122 родни издателства, разположени в 52 шатри, съобщиха организаторите от Асоциация „Българска книга“ (АБК).

Мащабното литературно събитие е в рамките на #КаузаГрамотност, която стартира в началото на годината с „Походът на книгите“. Целта на асоциация „Българска книга“ е честите срещи на читателите с книгите да повишат интереса към четенето и функционалната грамотност.

Събитието се провежда под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова, която официално ще го открие.

Литературният кът на Алеята ще бъде сцена на културната програма със свободен достъп, включваща премиери на книги, срещи с автори, издатели и преводачи, събития за деца и забавни ателиета.

Работното време на изложението ще бъде всеки ден от 10 сутринта до 8 вечерта.

Още новини за култура – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук