Владислава Цариградска
На снимката: Владислава Цариградска

Кажи на тая жена да се кротне“ – тази заплаха получава в късните часове съдията от Окръжен съд-Плевен Владислава Цариградска след интервюто си в БНР вчера. Заплашителните думи са ѝ предадени от обща позната, която имат с Веселин Иванов – ръководител на Дирекция „Публична комуникация“ към главна прокуратура, сподели самата тя в студиото на Нова тв.

В интервюто си в БНР вчера Цариградска каза, че буди съмнение, че ръководител на тази структура в прокуратурата е именно Иванов, който е подавал сигнали срещу и.ф. Главен прокурор Борислав Сарафов за имотното му състояние.

Съдията знае и за отправени подобни директни заплахи към проф. Асена Сербезова и взетите от нея мерки по време на пандемията от COVID-19 от Веселин Иванов.

Рискове за Цариградска се появяват, след като е разпитана за заплахите и опитите над нея за насилване на длъжностно лице да предприеме определено действие против волята му. Тя има съмнение, че кабинетът ѝ в Луковит е бил подслушван.

„Бюрото 6 месеца не можа да разбере в кой кабинет аз съм била и да извърши проверка“, каза тя. Кабинетите са били два.

„Вече трябва да говорим за казуса „Осемте Нотариуса”, заяви още Цариградска.

По думите ѝ, чрез своя позната снощи, тя е получила нови заплахи, отправени от ръководителя на пресцентъра на Прокуратурата.

„Щом някой дръзва да отправи такива заплахи към съдия, при всичките ми разкрития, какво може да се случи на обикновения човек, който няма защита? Аз съм с униформени служители, имам назначена охрана”, заяви Цариградска.

По думите ѝ един от важните въпроси пред разследващите е кои са прокурорите „С” и „Р”, получавали големи суми при посещенията си в заведението „Осемте джуджета”.

„Вие трябва да зададете тези въпроси към институциите и по-специално – към Прокуратурата”, заяви Цариградска на въпрос дали знае кои са хората зад тези инициали.

Според нея по-важно е да се помисли дали има обективни източници, чрез които да се възстановят събитията назад във времето.

„За мен „Кутията на Пандора” са специалните разузнавателни средства“, заяви Цариградска и допълни:

„Бюрото за контрол на СРС ми каза: „Много спешно ни дайте официален документ от председателя на съда кой кабинет сте ползвала“. В периода, в който имам достатъчно основание да подозирам, че съм била тайно контролирана, не само чрез подслушване, смятам, че съм и следена”, заяви Цариградска.

По думите ѝ от Бюрото за контрол на СРС съзнателно не са извършили проверка на кабинета ѝ в рамките на половин година, тъй като по думите ѝ в съда в Луковит те са два и лесно е можело да бъде проверено кои са и дали в тях е имало подслушващи устройства.

Съдия Цариградска заяви, че Мартин Божанов-Нотариуса е бил таен сътрудник на МВР.

„Имал е водещ ръководител от ведомството. По неофициална информация мисля, че той е от 3-то РУП, който съвсем наскоро е бил освободен от длъжност. Добре е да зададете тези въпроси към министъра на вътрешните работи”, заяви Цариградска.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук