Храмът „Саграда фамилия“ в Барселона е най-забележителната туристическа атракция за 2020, става ясно от гласувалите от цял свят в платформата за културни билети Tiquets.

Той се състезава с музеи като „MoMa“ в Ню Йорк, Музея на кейовете „Branly-Jacques Chirac“ в Париж, дестилерията „Jameson Bow St“ в Дъблин, тематичния парк „Efterling“, най-големият в Холандия и Аквариума в Генуа, но шедьовърът на Антони Гауди в Барселона привлича най-голям брой посетители и съответно получи най-добрите отзиви.

Цялостна архитектура, която представлява по-добре от която и да е художествена концепция на нейния автор и където структурата, декорацията, символиката, мистиката и природата се сливат.

Най-добрият музей – Музей на Ван Гог в Амстердам

Той е задължителна дестинация при всяко посещение в Амстердам, тъй като в него се помещава най-голямата колекция от произведения на Винсент ван Гог в света. Сред повече от 200 оригинални картини на холандския художник, 500 рисунки и стотици писма от художника, шедьоври като „Слънчогледите“, „Спалнята в Арл“, „Ядящите картофи“, „Бадемовият цвят“ и „Сеячът“.

Най-добрият архитектурен обект – Дворецът на дожите във Венеция

Катедрали, църкви, замъци …, но най-добре класифицираният от емблематичните исторически паметници е този, който е бил седалището на дожите, управлявали Венеция по времето на Републиката. В него, освен да обикаляме аристократичните му стаи, можем да присъстваме на концерти за класическа музика в стария затвор Пиомби, свързан с него чрез добре познатия Мост на въздишките, същото място, където е бил затворен Джакомо Казанова.

Най-добър посетителски опит – Катакомбите на Сан Джерано

Казват, че Неапол би могъл да се прекоси изцяло под земята и доказателство за това е този автентичен подземен град, най-важният в Южна Италия, използван от II до IX в. и разположен до Базилика дела Мадре на Буон Консилио. За информацията, която предлага на своите посетители и взаимодействието на персонала си, катакомбите са отличени като най-доброто изживяване.

Най-добра атракция – парк „Градините Сигурта“

За своите безброй природни и исторически забележителности този природен парк от 60 хектара, разположен във Валеджо сул Минчо, в италианската провинция Верона е отличен с наградата за най-добра атракция за 2020 г. от посетителите на Tiqets. Пространство, което привлича през пролетта, когато в него цъфтят милиони лалета, но и по всяко време на годината, за да се съзерцават неговите розови градини, водни езера, лабиринта , неоготическия храм, Големия дъб, с повече от 4 века живот или хоризонталния му слънчев часовник .

Най-ново иновативно място – Големият цирк на Рим

Големият цирк е един от най-важните паметници в историята на Рим и благодарение на иновативен проект за разширена и виртуална реалност, днес е възможно да присъствате на надпревара с колесници, да се разходите сред римските шатри или да видите как животът тече в него. Обиколката през него е авангардно изживяване, постигнало отличието на посетителите като най-иновативното място.

Най-добро скрито скрото бижу: Романтически музей

В подножието на хълма Монмартър и в парижкия квартал Нова Атина къщата, в която е живял холандският художник Ари Шефер, датираща от 1830 г., днес е очарователен музей с романтична атмосфера с един от етажите, посветени на художника и неговите съвременници, друг на паметта на писателката Жорж Санд и има чайна и програма, в която не липсват концерти, четения и забавления за семейства. Рай на спокойствието!

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук