силистар
Силистар

Да кажем, че тази година решите да отидете на Българското Черноморие, проблемите, с които ще се сблъскате едва ли ще бъдат един или два – безпардонно отношение към клиента, многократно завишени цени, минимално наличие на свободна зона по плажовете… Всички досега описани проблеми произхождат или от собсвеника на някой хотел или заведение или от концесионера на плажа. Какво се случва обаче, когато напълно случаен човек застане на пътя към някой плаж и реши да таксува преминаващите по собствена преценка? У нас явно нищо.

Куриозната случка се разиграва на пътя за плажа „Силистар“. Криминално проявеният Георги Георгиев или още познат по Черноморието като „Алф” (по данни на „Флагман“) се самонастанява на пътя за плаж Силистар, самообявява се за собственик на паркинг насред природен парк „Странджа“, за което и таксува всички преминаващи. При отказ за заплащане има и последствия – реже гумите на съответните коли.

За абсурдната ситуация, която би трябвало да е невъзможна в една правова държава, е сигнализирал концесионерът на красивия плаж „Силистар” Кирил Йовнов, който е подал сигнал до прокуратурата и екоинспекцията, пишат от БНР.

„Проблемът е, че там се е самонастанил един човек, който събира пари – входна такса на всички автомобили, които посещават плажа. А ние сме проверили в РИОСВ – Бургас, че там не могат да се събират пари“, обяснява Йовнов.

Йовнов обясни, че се е разбрало за ситуацията, едва след като нечии гуми са били срязани.

„Оттам всъщност ескалира и целият проблем. Че някой е нарязал на хора, които, най-вероятно, не са си платили на въпросния господин, гумите на колите“, посочи концесионерът.

Йовнов призова плажуващите да не плащат, а държавата – да се намеси, тъй като подобни проблеми в района има от осем години.

Разбира се няма как да не добавим, че цялото това самоуправство не би било възможно, ако от години прокуратурата, полицията и общинските служители не отсъстваха оглушително от Българското Черноморие.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!