снимка: Мирър

Морско животно от непознат вид, изглеждащо като извънземно, беше изхвърлено на австралийски плаж и предизвика любопитството на потребителите в социалните мрежи, съобщи „Мирър“. Посетителrте на Лейтън Бийч от понеделник се дивят на безформеното същество.

Един от хората, които са го видели, публикува снимка във „Фейсбук“, с послание:

„Идентификация на това извънземно на вид нещо, което бе изхвърлено на Лейтън Бийч?“

Два дни нямаше задоволителен отговор, докато днес един от потребителите предупреди, че това вероятно е морски заек, особено опасен за кучетата.

„Не го пипайте – това е убиец на кучета“ – писа той.

Това животно има наистина лилаво мастило, което е отровно за домашните любимци. Използва го, ако е притеснено. Ветеринарни специалисти предупреждават, че всеки, който подозира, че кучето му е яло морски заек, трябва да го доведе в клиника за животни незабавно.

Морски заек /снимка: brockholes.org/

„По отношение на клиничните симптоми: ако кучето е яло или близало това същество, вероятно ще започне да пуска лиги в огромни количества, ще получи мускулни спазми и ще започне да трепери и да повръща. Това може да се развие в припадъци и възможна смърт, ако е поета голяма доза“ – казва ветеринарят проф. Кълъм Браун от Департамента по биологични науки към Университета „Макуайри“ в Сидни.

В Индийския и Тихия и Индийския океани има 23 известни вида морски заек. Животното достига маса от 14 килограма.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук