Тръмп

Началникът на кабинета на Белия дом Марк Мидоус заяви, че спадът на нивото на кислород в кръвта на президента Доналд Тръмп ги е притеснило изключително много, но никога не е имало вероятност той да предаде властта.

Коментарите на Мидоус за Fox News идват след противоречива информация за здравето на президента, която накара хората да се запитат дали президентът е в състояние да изпълнява задълженията си.

„Той се е подобрил значително от вчера сутринта, когато редица от нас, лекарят и аз, бяхме много загрижени“, каза Мидоус.

По-рано през деня източник, запознат със здравето на президента – по-късно посочен в американските медии именно като Мидоус – именно беше дал противоречивата оценка, заявявайки, че „жизнените показатели на президента през последните 24 часа будят голяма загриженост“.

Това изявление контрастираше с изказванията на лекарите от Белия дом, които твърдяха, че президентът е добре.

Мидоус впоследствие разясни казуса – коментарите за влошеното здравословно състояние на президента са се отнасяли за предишния ден.

„Вчера сутринта бяхме истински загрижени … той имаше температура и нивото на кислород в кръвта му бързо спадна“, каза Мидоус пред Fox.

Но подчерта, че никога и в никаква степен не е имало риск от преход на властта.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!