Седмичен бюлетин – 20.04.2023

184
Петър Ганев
Петър Ганев/Снимка: ИПИ

Петър Ганев за ДЕБАТИ: Животът на българина се е подобрил дългосрочно

Подобрил ли се е животът на българина; изяде ли инфлацията доходите ни; отразиха ли се международните фактори върху икономиката на България и пред какви икономически предизвикателства сме изправени – четете утре в цялото интервю на Петър Ганев за ДЕБАТИ.БГ.

 

 

Прочети повече


 

Радан Кънев
На снимката: Радан Кънев

Радан Кънев: Ще ядем и солта, и тоягите, благодарение на политици, които обичат да говорят неистини, като г-н Костадинов

Коце, лошо е да се говорят пълни неистини. Лошо е да се лъже, не е по-добре, ако лидерът на третата политическа сила толкова не знае, че заблуждава избирателите си и изобщо всички, които – за нещастие – му се доверяват. Всъщност, в случая лъжата и незнанието са еднакво опасни за обществото.

 

Прочети повече


 

Въздухът в Габрово не е най-чистият на света.

Диша ли Габрово мръсен въздух? Спокойно, габровци, не е така

От години замърсяването на въздуха е реален проблем. Най-вече за големите градове. Отдавна приета теза е, че хората от планинските райони се радват на чист и свеж въздух. През последните отоплителни сезони жителите на Габрово често алармират за замърсяване на въздуха от местния ТЕЦ, а социалните мрежи изобилстват от снимки, на които се вижда изпусканият от комина черен дим. Хората в района се оплакват и от разнасяща се миризма на сяра.

 

Прочети повече


 

зърно протест
Снимка: БТА

Напук на Европа, кабинетът спря вноса на храни от Украйна. И угоди… на кого?

Има едно нещо, с което България определено не се слави. Нарича се европейска солидарност към воюваща за живота и свободата си страна. Какво е това? – вероятно са се питали един друг министрите на президента. Сигурно е нещо като военната помощ от цивилизования свят за същата тази страна – вероятно са им отговаряли по-светнатите измежду тях. Е, ние нали не им даваме оръжия? Сега и храната им ли да не купуваме? – попитали първите. Точно така – отговорили вторите. Ама тя е по-евтина! – учудили се едните. Ми да, де! – отговорили другите. И готово. Защо да купуваме евтино, като можем да купуваме скъпо…

 

Прочети повече


 

Снимката с умиращата бременна украинка Ирина е №1 за World Press Photo
Снимка: Евгений Малолетка/World Press Photo Foundation
ЕПА/БГНЕС

Снимката с умиращата бременна украинка Ирина е №1 за World Press Photo

И понеже в журналистиката е казано, че една снимка струва повече от 1000 думи, ние ще млъкнем.

Само ще добавим, че тази снимка струва повече от милионите долнопробни лъжи и глупости, изречени от руските политици и пропагандисти в последните почти 14 месеца.

 

Прочети повече


Проследете чрез ДЕБАТИ.БГ най-важните събития и най-важните коментари
за изминалата седмица директно в електронната ви поща.
Абонирайте се за нашия безплатен седмичен бюлетин,
за да ви го изпращаме всеки петък.

E-mail Адрес*


 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук