Седмичен бюлетин – 27.01.2023

164
Даниел Смилов
На снимката: Даниел Смилов

Даниел Смилов: Отиваме на избори, защото Борисов прецени, че те са по-изгодни за него и ГЕРБ

Възможно ли е в следващото 49-о НС да видим управление във формат ГЕРБ – ДПС – БСП и „Български възход“; възможно ли е времето да изчисти имиджа на лидера на ГЕРБ; отиде ли си окончателно ореолът, който БСП си създаде за кратко и какво може да спечели и съответно да загуби България от един нов парламентарен вот четете в специалното интервю на Даниел Смилов за ДЕБАТИ.БГ.

 

Прочети повече


 

Румен РадевРадев изглежда безпомощен, самотен и объркан. Изоставен и самоизоставил се

о безпагонното рамо на бившия генерал вече не се виждат никакви съюзници и съмишленици. Той сякаш дори съветници няма, защото ако имаше компетентни и загрижени за страната си външнополитически сътрудници, те щяха да го измъкнат от състоянието на обърканост и самота. Защото около г-н Радев изглежда много пусто и студено, като в сибирска степ. Коментар от Александър Андреев:

 

Прочети повече


 

ВМАЩе се отнесат ли по този начин към български гражданин

Християн Пендиков, гражданинът на РСМ с българско самосъзнание и секретар на организацията „Цар Борис III“ в гр. Охрид, пострада тежко след физическо нападение и побой над него. Той беше спешно транспортиран от Охрид до София с правителственият самолет „Фалкон“ и настанен за лечение във ВМА. По този повод ДЕБАТИ.БГ публикува следния коментар:

 

Прочети повече


 

Румен и Росен на археологически разкопки
Румен и Росен на археологически разкопки. Снимка: личен архив

Близнаци роми написаха 8 книги, превеждат надписи от османски

Близнаците Румен и Росен Иванови са по на 37 г., от първомайското село Искра. Двамата са завършили история в Пловдивския университет и пак там магистратура археология. Те са едни от малкото специалисти у нас по османска епиграфия. Написали са общо 8 книги. Въпреки че са добре образовани, в момента нямат работа. Смятат, че една от причините е етническият им произход. Благодарение на задълбочените си познания по османски братята проучили около 200 надписи на джамии, текета и други сгради в България, както и хиляди надгробни плочи.

 

 

 

 

Прочети повече


 

годината на Заека

Какво ни очаква през годината на Заека, според китайския хороскоп?

На 22 януари изпратихме годината на тигъра и посрещнахме годината на заека. За много хора Лунната Нова година е време да се консултират със звездите, за да разберат какво предстои през следващите месеци. Повечето хора знаят основите: 12-годишният цикъл на китайския зодиакален календар е представен от 12 различни животни – китайските зодиакални знаци. Вашето зодиакално животно се определя от годината ви на раждане. Какво може да означава годината на Заека за вас?

 

Прочети повече


 

Проследете чрез ДЕБАТИ.БГ най-важните събития и най-важните коментари
за изминалата седмица директно в електронната ви поща.
Абонирайте се за нашия безплатен седмичен бюлетин,
за да ви го изпращаме всеки петък.

E-mail Адрес*


За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук