На снимката: Алберт Бурла

Изпълнителният директор на Pfizer Алберт Бурла заяви, че най-вероятният сценарий е коронавирусът да циркулира още дълги години, но настоящата вълна може да се окаже последната, която изисква ограничителни мерки.

Бурла даде интервю за френския телевизионен канал BFM TV по повод обявяването на мащабна инвестиция от страна на фармацевтичната компания във Франция.

Той също така изтъкна ефективността и безопасността на ваксините, като заяви, че според него хората ще продължат да се нуждаят от бустерни дози.

„Важно е хората да получат три дози от ваксината срещу коронавируси на Pfizer и вероятно след това ще се нуждаят от ежегодни бустери, въпреки че лицата с проблеми с имунната система могат да се нуждаят от тях и на всеки четири месеца“, каза Бурла.

Становището му е, че децата трябва да бъдат ваксинирани, за да бъдат защитени. 

По думите му хапчето срещу Covid-19 на компанията, Paxlovid, „променя всичко“ като нов начин за борба с тежкото протичане на болестта. През декември Pfizer обяви, че лекарството намалява хоспитализациите и смъртните случаи при уязвими хора с почти 90 процента.

В интервюто Бурла съобщи още, че фармацевтичният гигант ще инвестира 520 млн. евро във Франция през следващите пет години, като част от средствата ще отидат за разработване на още едно лечение за коронавирус в партньорство с френската компания Novasep.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук