Теория за големия взрив

Участниците в сериала „Теория на големия взрив“ окупираха първите четири места на най-високо платените телевизионни актьори в света, сочи класация на списание „Форбс“.

Лидер остава Джим Парсънс, който изпълнява ролята на Шелдън Купър. За година той е спечелил 26,5 милиона долара. Актьорът остава непоклатим на първото място вече четири години подред.

След него са колегите му от сериала Джони Галеки (Ленърд), Саймън Хелбърг (Хауорд), Кунал Наяр (Реджеш).

Първият е заработил 25 милиона долара, а другите двама по 23,5 милиона.

„Теория за Големия взрив“ е американски ситком, създаден от Чък Лори и Бил Прейди, който дебютира на 24 септември 2007 г. по CBS.

Той разказва за ежедневието на четирима физици от Калтек, живеещи срещу руса сервитьорка със стремежи към шоубизнеса. Дванайсетият и последен сезон започна на 24 септември 2018 г.

Първата петица оформя Марк Хармън, който изпълнява главната роля в сериала „Военни престъпления“, разказващ за работата на агенти от Военноморската криминална следствена служба. Неговият годишен доход е оценен на 19 милиона долара.

В топ 10 намират място още Ед О’Нийл, Ерик Стоунстрийт, Джеси Тайлър Фъргюсън и Тай Бърел от ситикома „Модерно семейство“.

На последното десето място е Андрю Лилкълн от „Живите мъртви“. Той се появява за пръв път в класацията и смени Кевин Спейси от „Къща от карти“, след като създателите на сериала скъсаха договора с него заради обвинения в сексуално насилие.

Любопитното е, че и при „Теорията на големия взрив“, и при „Модерно семейство“ сред скъпоплатените актьори отсъстват актрисите, без които тези два сериала губят своя чар. Това са съответно Кайли Куоко (Пени в „Теория за големия взрив”) и София Вергара.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!