Ваксинираните граждани

Швейцария въвежда задължителна 10-дневна карантина за пристигащите от България. Мярката влиза в сила от 22-ти март. От тази дата страната ни е добавена в списъка с рискови страни и региони, пристигащите от които чужди граждани на територията на Швейцария подлежат на задължителна карантина, независимо с какво превозно средство пристигат.

От външно министерство информират, че както и досега, пристигащите от България граждани трябва да представят отрицателен PCR  направен до 72 часа преди влизане или бърз имунологичен тест, направен до 24 часа преди влизане.

Швейцария въвежда 10-дневна карантина, но властите уточняват, че тя може да бъде отменена още на 7-ия ден при представяне на втори отрицателен тест.

Освен България в списъка влизат още Румъния, Полша, Унгария и Кипър.

За Княжество Лихтенщайн важи същият режим за влизане като в Конфедерация Швейцария.

Външно министерство препоръчва на българските граждани да се въздържат от ненужни пътувания. При нужда от съдействие, сънародниците ни могат да се обърнат към посолството ни в Берн.

Междувременно туристическият бранш в Швейцария понася сериозни загуби заради пандемията. Почти половината от ресторантите и хотелите в страната са заплашени от фалит, предупредиха от бранша.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!