Симеон Сакскобургготски, Рила
На снимката: Симеон Сакскобургготски

Случая с багерите в Рила провокира и бившия премиер Симеон сакскоургготски да вземе отношение и да сподели свое преживяване. В негова позиция се заявява, че че много средства се дават за изравяне и насипване с чакъл на пътеки във високата част на планината, но сем свидетели на „кощунство и некомпетентно поведение“, съобщава БГНЕС.

„През изминалия уикенд царицата и аз се разходихме в Рила. Търсехме почивка сред хубавата ни природа. Боровец – един световен планински курорт. Горските пътеки. Но вместо да се насладим на спокоен следобед, изтърпяхме същински ужас! И то не къде да е, а точно над самия курорт – пътя от Боровец в посока хижите „Марица“ и „Заврачица“! И думата „път” е силно казано. Този друм там мога да сравня само със следвоенна територия, подложена на бомбардировка. Път просто няма! Има ями, езера, скали, кал. Достъпен е, и то трудно, единствено с високопроходим автомобил! На никакво разстояние от престижен курорт, който трябва да обслужва и хижи и да бъде достъпен за туристи и планинари. Не мога да си обясня как е възможно подобно безхаберие или мързел от страна на хората, които са отговорни за поддръжката на пътищата и пътеките в Рила“, пита с възмущение той. И не чака отговор, а продължава: „А същевременно ставаме свидетели на какво? Много средства се дават за изравяне и насипване с чакъл на пътеки във високата част на планината! Кощунство и некомпетентно поведение. Дано да не се превърне в нова „подпорна стена” или асфалтов път. Обиколил съм доста планини в Европа и такова чудо не бях видял“, казва бившият премиер.

Според него, ако за видените наскоро багери в Рила е необходимо да се намери работа – да ги пратят да поправят там, където наистина е нужно, а не да съсипват природата.

„Дано да не се превърне в нова „подпорна стена” или асфалтов път. Обиколил съм доста планини в Европа и такова чудо не бях видял“ – заяви Сакскобургготски.

Той изрази възмущение от мързела на хората, отговорни за поддръжката на пътищата и пътеките в Рила.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!