В специално интервю за ДЕБАТИ.бг общинският съветник в Столичния общински съвет Симеон Славчев коментира мерките за подобряване качеството на въздуха в София, които по негови думи са меко казано неефективни. Той ги определи като „пълна мъгла” и се зарече, че след оставката на Крусев ще бъде поискана и тази на още един заместник-кмет.

„Те не само са неефективни, но те в буквален и преносен смисъл се оказаха „пълна мъгла”. През последните дни в София аз, разхождайки си кучето сутрин, не мога да видя буквално 1-2 метра пред мен дали има човек. Не знам как шофьорите се движат нормално и спокойно в София. Следващата оставка, която Политическа група 5 ще поиска, ще бъде на ресорния зам.-кмет по екология Йоана Христова, тъй като очевидно мерките, които се предлагат и които уж трябва да сработват, не стработват и качеството на въздуха в София вместо да се подобрява, то се влошава.”

Славчев коментира оставката на зам.-кмета по транспорта на София Евгени Крусев, като подчерта, че по времето, в което той бе на поста, инфраструктурните проблеми на столицата не само не се разрешиха, а се задълбочиха.

Славчев категорично отхвърли възможността Крусев да е бил подведен от проектанти или изпълнители на проекта и затова да тече разследване срещу него.

Общинският съветник заяви категорично, че ГЕРБ трябва да поемат цялата политическа отговорност за случилото се на ул. „Граф Игнатиев” и да се извинят на столичани за некачествената работа.

Цялото интервю с общинския съветник може да четете ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!