Илиан Тодоров
На снимката: Илиан Тодоров

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров потвърди пред „Нова“, че е бил ударен от журналист от партийната телевизия „Алфа“ по нареждане на депутата от партията Десислав Чуколов. Това се е случило пред столично заведение.

Часове по-късно Илиан Тодоров се разграничи от партията на Волен Сидеров. Областният управител коментира, че е приключил с „Атака“.

„Официално вече не съм част от ПП „Атака“. Истината е, че аз никога не съм бил член на партията. Последните 10 години от живота ми минаха в работа за „Атака“ – работа, на която посветих цялото си време. Като областен управител на Софийска област, заедно с екипа на областна администрация, направихме добри неща. Две от тях, по които работя повече от година и половина, са споразуменията за сътрудничество между Софийска област и Китай и Софийска област и Мароко, които смятам да финализирам, заради възможностите за развитие, които предоставят на Софийска област. Зная, че гражданите ще го оценят. Относно оставката ми като областен управител, която, както знаем, всеки носи джоба, уверявам ви, ще бъде плод на обмислено решение“, заяви областният управител на София Илиан Тодоров в обръщение до медиите.

В позиция, изпратена до NOVA, от партия „Атака“ заявиха следното:

„Във връзка с изтекла в медийното пространство информация, че е имало скандал между членове на ръководството на партия „Атака“ и областния управител на София-област Илиан Тодоров заявяваме следното: Нито Волен Сидеров, нито Десислав Чуколов са присъствали по време на ситуацията, която описва Тодоров пред медии. Това, което знаем от персонала на заведението, е, че областният управител Илиан Тодоров се е държал непристойно и е хвърлял чаши и бутилки към персонала и клиенти на заведението. Тодоров е нанесъл и имуществени щети на ресторанта. Какво е предизвикало агресията на Илиан Тодоров, за нас остава неизвестно. Каква е причината за инцидента, опитваме да изясним в момента, но не смятаме, че случаят е от обществено значение.“

Преди да стане областен управител Илиан Тодоров бе народен представител в две издания на българския парламент. Той бе и регионален координатор на „Атака“ за Югозападна България.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!