Холокост
Пастор Тупирани да Хора Лорес призовава за нов Холокост /снимка: Sinagoga Sem Fronteiras/

В литургия в Рио де Жанейро бразилски свещеник се помоли на Бог да „унищожи евреите като вредители“ и да се погрижи за „втори Холокост“, съобщават „Джерусалем пост“ и „Таймс ъф Исраел“.

„Избий евреите, Боже! Покоси ги с меча си, защото са изоставили Бога, защото са изоставили народите“, крещи свещеник Тупирани де Хора Лорес пред десетки събрали се вярващи по време на литургия в църквата „Геракао Исус Христос“, се чува на запис, направен по-рано този месец.

Тълпата слуша внимателно думите му и ги повтаря страстно.

„Те се криеха, ходеха при проститутки и когато им беше казано да се покаят, казаха, че ще го направят, но излъгаха“, казва свещеникът и добавя, че думите му са свързани с принудително приемане на християнството по време на инквизицията.

„Боже, това, което направи през Втората световна война, трябва да направиш отново. Това искам от теб в молитвите си: справедливост, справедливост, справедливост!“, вика Де Хора Лорес в своята църква – малка и радикална евангелска конгрегация.

Еврейската общност в Бразилия, която се събира около синагогата „Сем Фронтерия“, подаде жалба до федералната полиция срещу свещеника, която по-късно заяви, че разследва случилото се и ще предприеме действия срещу всеки, обидил други хора по този начин.

„Всеки, който е виновен, ще бъде наказан и предупреден да помисли два пъти, преди да направи такова нещо“, се казва в изявление на полицията.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук