Слави Трифонов подслушванията
на снимката: Слави Трифонов

Моите лични убеждения са, че пътят на България е само един и безпрекословен – НАТО и Европейски съюз. Това обяви Слави Трифонов, основател на партията „Има такъв народ”, която според социологическите проучвания се очаква да влезе в следващия парламент. Това е първият път, в който Трифонов посочва ясно какъв път ще следва партията.

„Заради многото въпроси, които ми се задават и заради различните слухове и лъжи в интернет, искам да бъда безапелационно ясен: Моите лични убеждения са, че пътят на България е само един и безпрекословен – НАТО и Европейски съюз. Казвам всичко това като българин и гражданин, напълно осъзнаващ отговорността си.”, написа Трифонов в своя Фейсбук профил.

За първи път недвусмислена яснота за политическите намерения на ИТН в следващия парламент даде вчера зам.-председателят на „Има такъв народ” (ИТН) – Тошко Йорданов. Той посочи като голямо предимство на своята формация, че досега не е била във властта с ГЕРБ.

„Всички са се вторачили в Слави. Едните, защото ги е страх, че ще ги измете, като дойде. Другите, защото се смятат за по-умни и откъде накъде хората харесват това, което той прави. Само ние не сме били във властта с ГЕРБ. И Мая Манолова е била като част от БСП и заедно с ДПС. „Демократична България“ е била с ГЕРБ /отново неточност, тъй като и това политическо обединение не е съществувало тогава – бел. ред./. Те излъгаха, че няма да се коалират с Борисов, и го направиха 24 часа по-късно. Ако ние го направим това – разпънете ни на кръст.“, каза Йорданов.

Йорданов посочи още, че коалиция с ГЕРБ би била невъзможна, а единствената политическа формация в бъдещия парламент, с която ИТН може да води разговори, е „Демократична България“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук