, евролаб държавата ГКПП КАПИТАН АНДРЕЕВО

След шест месеца на граничния пункт „Капитан Андреево“ трябва да заработи държавна лаборатория за изследване на храните. Това каза днес служебният министър на земеделието Явор Гечев. С решение от днес правителството даде на части от граничния пункт статут на стратегически обекти със значение за националната сигурност.

„Работим по 40 дни срок, в който да бъде повишен капацитетът на държавната лаборатория, за да може да приеме от всякакъв вид всички проби и да отговаряме на абсолютно всички изисквания като капацитет на лабораторията и до шест месеца трябва да бъде закупено оборудване и да бъде стационирана национална лаборатория към агенция по храните на граничния пункт. Мислим, че това е началото на края на цялата драма по отношение на „Капитан Андреево“, където недвусмислено държавата упражнява пълния си контрол на европейската и българска граница“, заяви Гечев.

Министърът уточни, че и в момента контролът по границата е изцяло държавен и не се извършва от частната фирма, която претендира за това и за което се води съдебен спор. С днешното решение помещенията за фитосанитарен контрол на пункта се поставят под особен статут, като ще правят предварителни проверки за допускане на всеки, който ще може да влиза в тях.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук