Искаме от държавата 80% от работната заплата на служителите да бъде преведена директно на тях. Няма нужда да минава през фирмите. Това обяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

„Говорим за 80% върху трудовото възнаграждение, което са получавали съответните персонали и персоналите на обслужващите фирми в заведенията, това са охрани, ди джеи, музиканти, които към момента на затварянето остават без работа. Ако човекът е получавал по трудов договор 1000 лв., 80% от тях искаме държавата да преведе в личната сметка на служителите“, обясни председателят на Сдружение на заведенията в България Емил Коларов.

Алибегов добави, че утре ще внесат искането си в Министерството на труда и социалната политика.

„Няма как единственият бизнес в страната, който да е затворен, да бъде нашият. На този етап приемаме, че тези 14 дни са важни за лекарите и държавата, приемаме го това. Нека бъдат обезщетени служителите и никой друг, но след 8-ми ще представим други искания“, заяви той и изрази съмнение, че тогава ще бъдат отворени нощните заведения и добави, че няма да бъде изненадан, ако дотогава бъдат затворени и останалите заведения.

Алибегов каза още, че е абсурдно заведенията да се отварят в определени дни и настоява да бъде посочена датата, в която ще бъдат отворени за постоянно.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!