коронавирус

263 са новите случаи на коронавирус за последното денонощие. Те са регистрирани при направени 4 843 PCR теста. Оздравелите през денонощието са 153. Това показват данните в Националната информационна система.

Най-много новозаразени има в София- 54, следва Варна с 32 и Благоевград с 24.

Нови 13 случая сред медицинските лица са регистрирани през изминалото денонощие. 5 от тях са установени при лекари, 2 – при медицински сестри, 3 – при санитари, 1 – при фелдшер и 2 – при друг медицински персонал.

До момента коронавирус е констатиран при общо 1165 лица-медицински служители.

Активните случаи в страната в момента са 5 477. В болница са 857 пациенти, като 47 са в интензивни отделения.  с което общият брой смъртни случаи достига 832.

Седем души са починали през изминалото денонощие. Това са мъж на 65 г. със сърдечно и хронично белодробно заболяване, жена на 68 г. със сърдечно заболяване, жена на 36 г. със сърдечно и хронично чернодробно заболяване, жена на 70 г. с диабет и сърдечно заболяване, мъж на 76 г. с онкологично и хронично бъбречно заболяване, мъж на 77 г. с диабет, сърдечно и хронично неврологично заболяване и мъж на 83 г. с неуточнено към момента заболяване.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук